Skift sikring eltavle selv guide

Komplet skift sikring guide trin for trin - Døgnvagts elektriker deler også relevante vinden som kan være nødvendige før du udskifter sikring selv

Skift sikring selv- trin for trin.

I dette indlæg guider Døgnvagt Elektriker, hvordan du skifter sikring selv, uden vores akutte elektriker døgnvagts hjælp! Men før du kommer til vores skift sikring selv guide, er det godt at vide lidt om, hvordan en eltave og dine sikringer fungerer. Hvad er en eltavle og hvordan arbejder den sammen med dine sikringer.

Eltavle, hvad er vigtigt at vide?

Din eltavle er hovedcentret for alt el og strøm i dit hus eller lejlighed. Eltavlen sammen med HPFI-relæet og sikringerne er som en billig forsikring som sikrer, at din el ikke afsporer og fungerer korrekt. Hvert sikringsgruppe i din eltavle har sit ansvarsområde i huset. Og sammen fungerer det som en slags sikkerhedssystem.

Hvert sikringsgruppe har en betegnelse, der angiver, hvor stor indsats det kan klare, for eksempel 10 eller 16 ampere. Det betyder, hvor meget du kraft af el (ampere) du kan placere i eltavlen, uden at sikringen springer. Den mest almindelige er 10 ampere, men for at kunne køre opvaskemaskinen, brødristeren og vaffeljernet på samme tid, er det eksempelvis normalt 16 ampere i både køkken og vaskerum.

Hvorfor har du sikringer i din eltavle?

Sikringer fungerer som en ekstra sikkerhed til din bolig. Lad os lege med tanken om, at de ikke eksisterede, og at vi opkræver en stikkontakt alt for mange ampere? Hvad tror du vil ske?

Hvis vi er heldige, virker det måske. Først, men efter et stykke tid vil plasten omkring kablerne smelte, stikkontakten kostslutter og der ville måske til og med gå ind i eltavlen. Som ender med, at dit hus brænder.

Den høje belastning betyder, at flere elektroner bevæger sig inde i kablerne. Og ved højere hastigheder. Dette genererer igen varme, og hvis kablet ikke er dimensioneret, eller fatningen er dimensioneret til at klare belastningen, vil de smelte. Og varmen vil sprede sig.

Det er derfor det er så vigtigt , at sikringerne er til stede. Når sikringen springer, så ved du, at du har overbelastet den del af huset, hvor sikringen hører til. Og at du skal koble noget fra dit el-system.

Er det farligt at skifte sikring eltavle selv?

Slet ikke. Ganske vist er der nok strøm i din eltavle til, at det kan være farligt. Så du skal selvfølgelig have respekt for din eltavle når du vi skifte sikring slev. Men der er en beskyttelsesplade, der omslutter terminalerne og kun viser toppen af emhætterne. At løfte en standardsikring i udsætter os ikke for nogen fare, selvom at du kommer til at skrue det forkerte type af sikring i!

(Det er faktisk ikke muligt at skrue en 16 ampere sikring i en 10 ampere sikring beholder og omvendt)

Afspil video

Sådan udskifter du sikring i eltavle selv

Trin 1.

Find ud af, hvilket sikring der er sprunget. Oftest er der en betegnelse for hver sikringsgruppe, der beskriver, at køkkenet er stik nummer 4, eller at badeværelset er nummer 5. Har det været en doven elektriker til at udføre installationerne eksisterer de måske ikke engang. Det er ikke altid nemt at se hvilket stikringsgruppe der er gået.

Udskift sikringen

I de fleste tilfælde er det et stykke metal, der er skubbet væk fra sikringen. Men nogle gange kan den stadig sidde, så er det lidt sværere at se hvilken sikring som har sprunget. Det bedste og absolut sikreste er at anskaffe et voltmeter. Så holder vi den ene pind mod metal og den anden ende i hullet på emhætten.

Hvis stikket fungerer, skal det være 230 volt. Hvis det ikke virker, vil det være 0.

Trin 2.

Udskift sikringen til en ny

Vi anbefaler at købe sikringer af høj kvalitet, da levetiden normalt er næsten dobbelt så lang.

Trin 3.

Klar. Nu kan du nyde færdiglavet mad igen. Og nyde serier på fjernsynet igen! Hvis du stadig er usikker eller vil have en elektriker til at se over din eltavle. Så det er vigtigt, at vedkommende har autorisation. Du kan f.eks. kontakte osv. Vi er fuldt autoriserede elinstallatører (CVR 40323279) og hjælper dig gerne i enhver problem med sikringer, eltavler eller andet akut problem. 

Hvis du ønsker at komme i kontakt med os ring nu eller indhent en pris her i vores kontaktformular så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. 

Hvis du opdager nogle ulovlige installationer (se billede) se er det vigtigt at du taget kontakt med en autoriserede elektriker døgnvagt akut, så at der ikke sker nogle farer. Her skal du ikke skift sikring selv hjemme i eltavlen. 

Hvis du finder en sådan sikring kontakt en akut elektriker og skift ikke sikring selv.
Hvis du finder en sådan sikring kontakt en akut elektriker og skift ikke sikring selv.

22 34 72 22

Ring døgnvagt support 24/7

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Døgnvagt
Døgnvagt

Døgnvagt elektriker, låsesmed, tømrer og VVS på Sjælland

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Døgnvagt
Døgnvagt

Elektriker, Tømrer, VVS, Div. Entreprenører og Låsesmede i København og på Sjælland

Bliv ringet op

Har du brug for akut hjælp? Indtast dit telefonnummer og vi kontakter dig

LIGNENDE ARTIKLER
DEL ARTIKEL
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Låsesmed Døgnvagt København
Elektriker Døgnvagt København

Udvalgte artikler