Søg
Close this search box.

Kortslutning i stikkontakt

Kortslutning i stikkontakt - Hvad er det der sker og hvad gør man?

Stikkontakter findes idag med eller uden jord, og de kan være med eller uden afbryder hvor de sidder. Uanset model bruges stikkontakter i alle hjem, og er en stor faktor når det kommer til elsikkerhed i vores danske hjem. Kortslutning i stikkontakt kan lede til både brand og støt og bør derfor altid tages meget seriøst, når det sker!

Stor belastning på et og samme stikkontakt 

Vi bruger os af rigtigt mange ting hvor vi er afhængige af stikkontakter. ting såsom opladere til mobiler og tablets, mikroovne, vandkogere og meget mere. Sådan har det ikke altid været. Derfor har mange ældre boliger umoderne stikkontakter monteret. Det problem løses ofte med flere stikdåser. Og det kan fungere, men ikke altid! Der må aldrig være et samlet forbrug på mere end 2.300 watt til samme 10 ampere stikkontakt. Hvis der er mere så risikerer du kortslutning i stikkontakten. Din elsikkerhed kan derfor komme i fare, hvis forbruget er højere overbelaster du stikkontakten med kortslutningsrisiko, og der opstår risiko for både stød og brandfare.

Jordede stikkontakter

Jordforbindelsen er den tredje forbindelse i stikproppen og giver sammen med en RCD-afbryder som fungerer som en ekstra beskyttelse. Eventuelle fejlstrømme ledes direkte til elinstallationen jord og ikke til for eksempel et menneske. Hvis man arbejder som elektriker så ved man hvor en støt opleves og det er mindst beskrives som en meget ubehagelig oplevelse! Og det er måske også derfor vores lov idag kræver, at der skal være jordforbindelse i alle stikkontakter som skal monteres. 

Hvis du vil have denne ekstra sikkerhed ved brug af forlængerledning, skal du sikre dig at der er jordforbindelse hele vejen igennem.

Jord har været et krav i nye installationer kun i ca. 20 år. Mange ældre boliger har derfor ikke jord. Hvis du skal have etableret jord, vil vores Døgnvagt elektrikere typisk slå et to meter langt, galvaniseret jernspyd ned uden for huset og forbinde det til tavlen. Det lyder måske primitivt, med det er sandt.

Har du brug for hjælp med kortslutning i stikkontakt, ring vores elektriker døgnvagt nu så hjælper vi dig. Døgnvagt samarbejder med erfarne elektriker og låsesmede i hele Storkøbenhavn!

Kortslutning i stikkontakt - Sådan kan det se ud
Kortslutning i stikkontakt - Sådan kan det se ud

22 34 72 22

Ring døgnvagt support 24/7

Døgnvagt
Døgnvagt

Døgnvagt elektriker, låsesmed, tømrer og VVS på Sjælland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Døgnvagt
Døgnvagt

Elektriker, Tømrer, VVS, Div. Entreprenører og Låsesmede i København og på Sjælland

Bliv ringet op

Har du brug for akut hjælp? Måske af en elektriker døgnvagt eller en låsesmed døgnvagt? Indtast dit telefonnummer og vi kontakter dig

LIGNENDE ARTIKLER
DEL ARTIKEL
Facebook
Twitter
LinkedIn

Udvalgte artikler