HFI og HPFI relæ slår fra – Forskellige årsager

HFI og HPFI relæ slår fra - Se de mest almindelige forskellige årsager

Derfor slår din HFI eller HPFI relæ fra – forskellige årsager 

HPFI relæ slår fra i lyn og tordenvejr

HFI/HPFI relæet kan slå fra ved lynnedslag i nærheden af huset på telefon- og elnettet, men nyere HPFI-afbrydere er efterhånden ret robuste overfor det, så strømmen ikke slår unødigt fra.
Det er lynet resulterer i overspændinger kommer fejlstrømmen over trigge-grænsen for dit HPFI. Få en elektriker til at måle din installation igennem med en elmåler, hvis det er et stort problem.

HPFI relæ slår fra vaskemaskine

Hvis vaskemaskinen i dit hjem slår HFI/HPFI relæet fra indikerer det, at der er fejl på tilslutningen eller en elektrisk komponent i din vaskemaskine. Hvis der er tilsluttet flere apparater til samme sikringsgruppe og de er tændt samtidig, kan dette gøre at HFI/HPFI relæet udløses.

HPFI relæ slår fra komfur

Hvis komfuret udløser HFI/HPFI relæet indikerer det, at der er fejl på tilslutningen af komfuret eller i en elektrisk del af komfuret f.eks. i kogepladerne eller inde i ovnen. Kontroller først om ovnen er tilsluttet korrekt, hvis ikke ring en autoriseret elektriker. 

HPFI relæ slår fra tørretumbleren 

Hvis tørretumbleren slår HFI/HPFI relæet fra indikerer dette på, at der er fejl på tilslutningen eller en elektrisk komponent i tørretumbleren. Hvis der er tilsluttet flere apparater f.eks. også en vaskemaskine til samme sikringsgruppe og de er tændt samtidig, kan dette gøre at HFI/HPFI relæet udløses

HPFI relæ slår fra i regnvejr

HFI/HPFI relæet slår fra i regnvejr så så skyldes det, at noget i din elinstallation er ”utæt” (​afleder til jord). For at beskytte dig mod elektrisk stød slår HFI/HPFI relæet fra. Hvis dette er et stor problem kontakt os din autoriserede elektriker for fejlsøgning. 

HFI/HPFI relæ slår fra uden grund

Det er altid en grund til hvorfor HFI/HPFI relæet slår fra. Hvis du oplever at det slår fra uden grund; ring din autoriserede elektriker for fejlsøgning. 

Kan et HFI/HPFI relæ blive slidt?

Præcis som med alt andet bliver HFI/HPFI relæet slidt igennem tiden … HPFI-relæet kan også risikere at gro fast, hvis ikke det bliver motioneret. Døgnvagt elektriker anbefaler, at man motionerer testknappen 2 gange om året. 

HFI og HPFI relæ slår fra – Få svar på hvorfor dit komfur, vaskemaskinen, tørretumbleren, regnvejr får dit HFI/HPFI relæ at slå fra »
HFI og HPFI relæ slår fra – Få svar på hvorfor dit komfur, vaskemaskinen, tørretumbleren, regnvejr får dit HFI/HPFI relæ at slå fra »

22 34 72 22

Ring døgnvagt support 24/7

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Døgnvagt
Døgnvagt

Døgnvagt elektriker, låsesmed, tømrer og VVS på Sjælland

4 reaktioner

 1. Fin opsummering, det er virkelig irriterende når HPFI relæet slår fra uden grund. De gjorde det hos os 100ggr, så fik vi det udskiftet og det løste alle problemer. Før jeres elektriker skiftede vores HPFI relæ ud, så havde vi nået at bruge 15k på 3 vagtudkald hos andre elektriker x)

  1. Hej Amalie,
   Vi er glade for at vi kunne hjælpe dig og din familie i en ærgerlig og frustrerende situation. I er mere velkommen at kontakte os igen, hvis der skulle ske noget lignende eller noget andet problem
   Dvh Elektrikeren, Døgnvagt.dk

  1. Hej Kim

   Tusind tak for din kommentar og i lige måde!

   Venlige hilser

   Elektrikeren hos Døgnvagt.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Døgnvagt
Døgnvagt

Elektriker, Tømrer, VVS, Div. Entreprenører og Låsesmede i København og på Sjælland

Bliv ringet op

Har du brug for akut hjælp? Måske af en elektriker døgnvagt eller en låsesmed døgnvagt? Indtast dit telefonnummer og vi kontakter dig

LIGNENDE ARTIKLER
DEL ARTIKEL
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn
Låsesmed Døgnvagt København
Elektriker Døgnvagt København

Udvalgte artikler